Abt fietst naar Deventer

Op zaterdag 31 augustus stapt Abt Arnoldus van de Abdij van Ruinen Dickninge op de fiets in Pesse, om met groot verzet te fietsen van Ruinen naar Deventer. De Abt doet dat omdat hij in verzet wil komen tegen de pest en kanker. Onder het habijt van abt Arnoldus gaat Mink de Vries schuil, kerkelijk werker in de gereformeerde kerk van Hasselt.

Abt Arnoldus heeft in zijn leven vrienden verloren aan de ziekte de pest, doodsoorzaak nummer 1 in de Middeleeuwen. In deze tijd is de kanker doodsoorzaak nummer 1. Mink de Vries wil graag met deze speciale tocht geld inzamelen voor de stichting Mont Ventoux, met groot verzet tegen kanker.

Daarnaast wil hij als Abt graag iets laten zien van de Abdij Ruinen Dickninge, en hoe groot de invloed van deze Abdij is geweest op Zuid West Drenthe en Noord Overijssel. Daarom begint hij in Ruinen, waar de Maria Abdij heeft gestaan, vandaar via Huize Echten naar Blijdenstein en De Wijk waar de Maria Abdij naar toe is verhuist. Op elke plek is er ontmoeting met bewoners, een verhaal en/of rondleiding. Van Dickninge gaat hij via IJhorst, Staphorst en Rouveen naar de Munnikeweg.

Het is mogelijk om een of meerdere routes mee te fietsen, al of niet gesponsord. Totaal zijn het 9 routes, de eerste route start om 10.00.

 

Routeschema met tijd en locaties : Pesse 9.30 uur, Ruinen Mariakerk 10.00 uur-Echten, Huize Echten-11.00

Dickninge Landgoed 13.00 – Rouveen splitsing Munnikeweg Oude Rijksstraatweg 14.15-Hasselt Heilige Stede 15.00- Zwolle Fraterhuis Koestraat 16.00 uur-Isala Ziekenhuizen Intermezzo, Ronald McDonaldhuis 16.30- Dorp Windesheim 17.15 –Diepenveen 18.45 PKN Kerk en klooster, Deventer om 19.45 Lamme van Dieseplein.

 

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te fietsen en de Abt te ondersteunen ( zie routeschema), voor meer informatie over de route, het meefietsen, graag een bericht naar email : devriesvrolijk@tiscali.nl  


Ondersteuning kan via : NL90 RABO 0321 3555 55 T.N.V. Stichting Mont Ventoux, onder vermelding samen op weg team, zie ook : www.grootverzettegenkanker.nl/samenopweg