Werk classispredikant gaat door

LAATSTE NIEUWS: De regiobijeenkomst in Irene Vroomshoop op 16 maart is alsnog geannuleerd. Klik hier.

Ik krijg als classispredikant diverse mailtjes met de vraag of ontmoetingen waar ik bij ben doorgaan. Het antwoord is: Ja, zolang het past binnen de richtlijnen vanuit de overheid en de kerk. Qua coördinatie van coronabeleid in de regio probeer ik ook stand-by te zijn. 

 Ik adviseer mensen die bij een ontmoeting zijn waar ik ook ben wel de hygiëne in acht te nemen. Een paar voorbeelden daarvan:
* als je zelf niet helemaal fit bent, wegblijven; je voorkomt dat je andere mensen aansteekt.
* als je zelf twijfelt of liever had gezien dat een bijeenkomst was geannuleerd: niet komen. 
* als je komt, geen handen geven.
* als je komt, de zaal waar we zijn ruim gebruiken (dus rustig een stoel vrij laten naast je als die ruimte er is).
* als je komt, een keer vaker handen wassen, misschien in de pauze in de wc, en als je weer weggaat of thuis aan komt.
* so wie so goed nadenken of je oudere mensen en kwetsbare mensen op een zelfde niveau moet bezoeken, in ieder geval voor een bezoek extra wassen en misschien even kleren wisselen.
Kortom: gewetensvol omgaan met hygiëne.

Concreet mijn eigen agenda volgend betekent het dat de volgende activiteiten WEL doorgaan:

* zondagochtend 22 maart: kerkdienst in Raalte in sterk afgeslankte vorm (de kerkenraad heeft een keus gemaakt om in afgeslankte vorm dat via de kerktelevisie uit te brengen; ik zal daarin als voorganger mijn verantwoordelijkheid nemen);
* maandagochtend 23 maart: bilateraal gesprek in Emmeloord
* woensdag 25 maart: bilateraal gesprek in Diepenveen
* donderdag 26 maart: bilateraal gesprek in Heerenveen

Mensen zullen in deze lijst ook afspraken missen. Kerkdiensten in Nijverdal en Radewijk zijn bijvoorbeeld al afgezegd en sommige gemeenteavonden; ontmoetingen waar organisatoren al hebben aangegeven dat ze niet doorgaan zijn al niet meer vermeld. Die zijn door betrokkenen afgezegd. Bij twijfel kunt u mij altijd mailen k.vanderkamp@protestantsekerk.nl of bellen 06 15139974.

We weten op dit moment niet hoelang de hygiënische adviezen blijven bestaan c.q. of de richtlijnen nog bijgesteld worden. Voorlopig heeft de landelijke kerk een termijn van 3 weken aangeven. 

Klaas van der Kamp 

Foto's: 
Boven een papierstapel van classicaal werk (eigen foto); 
Onder (en tijdelijk op de voorpagina) een foto van de Dom in Berlijn, waar men een handige manier heeft gevonden om mensen niet te dicht bij elkaar te laten gaan zitten (foto social media).