Vacature Studentenpastoraat
- geplaatst op 30 maart 2020 - 

Dienstenorganisatie Protestantse Kerk in Nederland zoekt

Lid voor de Werkgroep Studentenpastoraat

(vrijwilligersfunctie, ± 4 uur p/mnd )


De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk zoekt een lid voor de landelijke Werkgroep

Studentenpastoraat (± 4 uur p/mnd).

Heb jij een hart voor het welzijn van studenten en wil je actief betrokken zijn bij het protestantse studentenpastoraat in Nederland? Als lid van de Werkgroep Studentenpastoraat draag je hier aan bij door gemeenten en andere betrokkenen te helpen en adviseren in hun werk voor of met studenten. Je denkt mee over de visie, het beleid en de toekomst van het studentenpastoraat. Ook zorg je met de werkgroep voor verslaglegging en aanbevelingen aan de Synode van de Protestantse Kerk. Daarnaast adviseer je de Commissie Steunverlening over subsidieaanvragen voor het studentenpastoraat. De werkgroep bestaat momenteel uit vier leden, waarvan twee studentleden. Daarnaast heeft de werkgroep twee vaste adviseurs, te weten studentenpastores uit het veld, en wordt zij begeleid door een beleidsmedewerker van de dienstenorganisatie.


Wat verwachten we van jou? We vinden het belangrijk dat je meelevend lid bent van de Protestantse Kerk en van daaruit mee kunt denken over de toekomst van het studentenpastoraat. We zoeken voor de samenstelling van de werkgroep naar iemand met een van deze kwaliteiten: je hebt affiniteit met fondsenwerving en subsidieaanvragen of je kunt je dit snel eigen maken, je hebt een breed academisch netwerk of bent betrokken bij een instelling voor hoger onderwijs, je hebt affiniteit met

studentenpastoraat. Ook is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met anderen. Je bent beschikbaar voor vijf vergaderingen per jaar in Utrecht en je hebt tijd om enkele subsidieaanvragen te beoordelen.


Wat mag je van ons verwachten? We bieden jou een mooie plek in een team van ervaren vrijwilligers die aan het roer staan van het studentenpastoraat van de Protestantse Kerk. Je breidt je netwerk uit en krijgt de kans om heel concreet mee te werken aan de toekomst van het studentenpastoraat. Reis- en onkosten worden vergoed. Ook heb je de mogelijkheid om eens (of meerdere malen) een studentenpastoraat te bezoeken.


Geïnteresseerd? Spreekt dit je aan, maar wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Rachèl Koopman (r.koopman@protestantsekerk.nl of 06-18973940) van het Categoriaal Pastoraat. Je kunt ook meteen een korte motivatie en CV mailen naar Rachèl Koopman.