Webinar over beleggen als alternatief voor sparen

De Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer organiseert op 10 februari een webinar over de vraag of beleggen een alternatief kan zijn voor sparen, nu de spaarrekening niets meer opbrengt. Eén van de kerkrentmeesters uit Overijssel-Flevoland: Gerie van der Endt (Borne) treedt op als kerkrentmeester met ervaring in het voeren van het belegggingsproces. Daarnaast vertelt Rien Brak (Purmerend) over de afwegingen die aan mogelijke keuzes voorafgaan.

De webinar is bedoeld voor kerkrentmeesters die zoeken naar alternatieve bronnen van inkomsten en zich willen oriënteren op vormen van beleggen. Penningmeester van het landelijk bestuur van de VKB Huib van der Burg zal de webinar leiden.

Na deze webinar weten deelnemers waarop zij moeten letten bij beleggingen. Financiële deskundigheid is voor deelnemers niet vereist, maar het helpt wel als zij zich van tevoren wat inlezen. Dat kan bijvoorbeeld via de kennisbank van de VKB of met het volgende nummer van Kerkbeheer dat half januari uitkomt en gaat over beleggen.

Deelname aan de webinar op 10 februari is gratis. Wel is aanmelding vereist. Meld u nu alvast aan via: a.vanbergeijk@kerkrentmeester.nl. Na aanmelding volgt er een bevestiging en een link om deel te nemen (via het programma ‘Teams’ van Microsoft). 

Voorafgaand aan de webinar zal Nelline Breukhoven blokfluitmuziek verzorgen. Nelline Breukhoven is behalve administratief medewerker van de VKB ook professioneel musicus en verzorgt regelmatig uitvoeringen in binnen- en buitenland. Ongeveer vanaf 19.45 uur kan er worden ingelogd en kan er, voor de liefhebber en voor degenen die bijtijds inloggen, genoten worden van mooie muziek. 

Foto: Gerie van der End (protestantse gemeente Borne)