Tiny Church geopend

Er was een kleine groep in de Tiny Church, zondagmiddag, bij de opening. De minjan werd net gehaald. Meer mensen pasten er niet in het kleine kapelletje met inachtneming van de coronaregels. Een camera zorgde voor een live-belevenis in de tent bij de kapel. Daardoor hoefde de bezoekers niets van de openingshandelingen te missen.

De voorzitter van de bouwcommissie Anne de Vries overhandigde symbolisch een sleutel aan de voorzitter van e algemene kerkenraad Jan Denkers. Burgemeester Franc Weerwind mocht daarna de openingshandeling verrichten. Hij drukte op een knop die de Tiny Church in beweging zette. De kerk beweegt voortaan mee op de richting van de zon.

Weerwind sprak bij de opening een enkel woord. Hij noemde het belang van religie. ‘Religie doordesemt onze daden en gedachten’. Hij schilderde vervolgens een beeld van de jonge stad. De stad is nog maar 44 jaar oud en telt al 215.000 inwoners. Maar het zijn niet de gebouwen die de stad een ziel geven, zo legde de burgervader uit, dat doen de mensen. Hij roemde daarbij de inzet van het pioniersteam in Almere-Poort, die zich hebben laten leiden door geloof, hoop en liefde. De burgemeester sloot zijn publieke bijdrage af met de woorden: ‘Gods zegen voor u allen’. Ook tijdens de aansluitende receptie begaf de burgemeester zich onder het publiek. Hij nodigde enkele vertegenwoordigers van de kerken uit om verder contact te hebben met de burgerlijke gemeente om op die manier als kerken en overheid elkaar te versterken.

Ds. Bettie Woord, die zeer recent het ambt van predikant ontving, verzorgde de liturgie. In een feestelijk moment werden enkele symbolen de kerk ingedragen, die een kerk tot een Gods huis maken. Het ging om een avondmaalsstel, een doopvont, een bijbel, liturgische kleden. Ds. Pieter ter Veen verzorgde een meditatie. Hij zei nooit te hebben kunnen bevroeden dat hij ooit nog eens een kerk zou helpen opbouwen.

Het openingslied zou je kunnen zien als toonzettend niet alleen voor de dienst, maar ook voor het werk van de Tiny Chapel, legde ds. Bettie Woord uit:

Kom, als je honger hebt of dorst.
Hier kun je eten, deel met ons.
Kom met je tranen en je pijn.
Hier is het goed, hier mag je zijn.
Met open armen word je ontvangen.

Foto's:
Boven: De oude SRV-wagen die vanaf 2013 dienst heeft gedaan op deze eerste pioniersplek met daarnaast de Tiny Chapel. 
Onder: Burgemeester Franc Weerwind spreekt de bezoekers toe. 
Daaronder: Ds. Pieter ter Veen links, rechts ds. Bettie Woord en daartussenin de burgemeester. 
Daaronder: Frank en Nynke Dijkstra aanwezig onder de gasten. 
Daaronder: Pastoor Sandor Koppers uit Almere
Daaronder: Oud-predikant ds. Henk Hasper en zijn vrouw Coby Hasper.