Groene Kerkendag in Zwolle

De landelijk georganiseerde groene kerken houden op 5 oktober een groene kerkendag in Zwolle. De bijeenkomst vindt plaats in het Dominicanenklooster in het centrum van Zwolle. Bezoekers kunnen inspiratie opdoen om hun eigen kerk groener en duurzamer te maken.

Er zijn in Nederland naar schatting meer dan 150 kerken die officieel het label ‘groene kerk’ hebben ontvangen. Daarvan zijn er twaalf in Overijssel (8 daarvan zijn pkn) en 2 in Flevoland (alle pkn). Het gaat om de plaatsen: Enschede, Heino, Zwolle Adventskerk, Nijverdal, Wierden Kapel, Diepenveen, Colmschate / Schalkhaar, Markelo, Dronten en Lelystad.

De groene kerken werken structureel aan de duurzame levensstijl. De organisatie zegt daarvan op de website: ‘Groen Geloven biedt je nieuw perspectief op de aarde als Gods Schepping’. De inspiratiedag biedt  prikkelende speeches en laat laatste ontwikkelingen zien op het gebied van duurzaamheid, theologie en ecologie. Tijdens workshoprondes kan men zich verdiepen in specifieke thema’s en de afsluitende netwerkborrel geeft alle kans om andere mensen te ontmoeten.

Opgave via www.groenekerken.nl/groengeloven/ Een reguliere entreekaart kost 19 euro (tot 11 juni eldt deze vroegboekkorting). De entreeprijs is inclusief een vegetarische biologische lunch en borrel achteraf.

Foto internet: het embleem van de groene kerk bij de deur van een kerk in Nijverdal