Verkiezingsuitslag Meest Gastvrije Kerk Oost-Nederland wordt digitaal bekendgemaakt

De verkiezing van de meest gastvrije kerk van Oost-Nederland vindt donderdag 29 oktober digitaal plaats. Aanvankelijk was het de bedoeling om met een feestelijk programma vanuit de protestantse kerk in Voorst de prijzen uit te reiken. Maar de coronacrisis dwingt tot een digitale versie. Iedereen die de bijeenkomst wil bijwonen kan meekijken vanaf 19.30 uur donderdag 29 oktober, na inloggen op de link: gastvrijekerk.nl/livestream


Vanuit de studio van Heartbeat Nederland zal presentator Bram Rebergen de gasten door de avond leiden. In de studio zijn o.a. Jorien Kranendijk (programmasecretaris Toekomst Religieus Erfgoed) en Wim den Braber (voorzitter stichting Welkom in de Kerk) te gast. Ook zullen dan de winnaars van de Aanmoedigingsprijs, Publieksprijs en Hoofdprijs bekend worden gemaakt. Daarvoor hebben onder meer Ronald Cornelissen en Klaas van der Kamp een video ingesproken waarop ze een prijswinnaar bekend maken.

Vanuit Overijssel en vanuit Gelderland waren er elk vijf kerken genomineerd. Uit Overijssel waren dat de rooms-katholieke kerk van Ootmarsum, de protestantse kerk van Tubbergen, de grote kerk van Almelo, de ontmoetingskerk van Enschede en de Lebuinus uit Deventer. Voor de genomineerde kerken betekent dit dat zij de exemplaren van het magazine Gastvrij en de usb-stick met de promotievideo op een later tijdstip ontvangen.

Foto: Ronald Cornelissen houdt het bord met de prijswinnaar nog voor zijn buik, donderdag zal hij op de video het bord omdraaien en de prijswinnaar bekendmaken.