Lintjes in 2019 voor kerkenwerk

Diaken Piet Hofman uit Hellendoorn heeft een koninklijke onderscheiding gekregen op 26 april 2019. Hij is één van de vele mensen die mede vanwege hun kerkelijke activiteiten de versierselen krijgen opgespeld. Piet Hofman moest er zelfs voor bij de generale synode worden weggehaald, die op het moment van uitreiking in Doorn bijeen kwam.

Piet Hofman, sinds 2009 diaken, was van 2009 tot 2014 voorzitter van de diaconie in Hellendoorn en hij is sindsdien bijna tien jaar preses van algemene kerkenraad. In het verlengde van het diaconale werk zijn het bestuurslidmaatschap van het gemeentelijke Hulpfonds, van het Cliëntenplatform en van de Voedselbank te noemen. Hij is sedert 2017 lid van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland.


Piet Hofman is niet de enige die vanwege de kerkelijke inzet een insigne krijgt. We doen een greep uit de namen die bij ons bekend zijn: Kosteres Jennie van ’t Ende – Ten Brinke van de hervormde gemeente Kampen (Noorderkerk); scriba Jan Hofstede, van de hervormde gemeente IJsselmuiden-Grafhorst, diaken / voorzitter / ouderling / scriba sinds 1968 Jan Theunis van hervormd Vriezenveen; organiste sinds 1980 Sienke van der Stege – Snel uit Genemuiden (hervormd Mastenbroek); vrijwilliger in de kerk Leo Baars uit Luttelgeest e.v.a.