Omroep Flevoland zendt vier adventsmeditaties uit

Het Platform Lelystadse Kerken krijgt vier uitzendingen aangeboden voor Omroep Flevoland. Dirk Wolse heeft het idee toegelicht voor de zender. Idee is dat mensen in verzorgingstehuizen hun wekelijkse bezinningsmoment node moeten missen door de coronacrisis. Door de uitzendingen krijgen de bewoners in adventstijd een bezinning aangereikt via radio en televisie op de vrijdag.

Ds. Dirk Wolse had het idee eerder ingebracht in de Kring van Kerken Flevoland. Van daar uit is het doorgespeeld naar de omroep en deze is genegen de bewoners van dienst te zijn. Tijdens de adventsperiode komen vier voorgangers uit Lelystad in beeld. De uitzending is steeds op de vrijdagochtend tussen 9.30 en 9.45 uur en daarna online terug te zien.


De sprekers:

- Vrijdag 27 november 9.30 uur: Kees Smit, voorganger Lichtbron (3-g)

- Vrijdag 4 december 9.30 uur: Erik Hogendoorn, voorganger Lichtschip (hervormd)

- Vrijdag 11 december 9.30 uur: Fritz Kaiser, voorganger De Hoeksteen (baptist)

- Vrijdag 18 december 9.30 uur: André van Boven, diaken van de H. Norbertusparochie Oostelijk Flevoland en Noordwest Veluwe (rooms-katholiek)

Foto: Ds. Dirk Wolse van het Platform Lelystadse Kerken en betrokken bij de Kring van Kerken Flevoland geeft een toelichting op het idee om vier adventsmeditaties uit te zenden