Digitale collectebus Kerk in Actie

Het is voor het eerst dit jaar dat Kerk in Actie een huis-aan-huis-collecte houdt. Het geld is bedoeld voor de 50.000 vluchtelingenkinderen in Griekenland. Naast de fysieke collectebus kunnen kerkenraden en diaconieën ook mee doen door een digitale collectebus te installeren. Bijkomend voordeel: de fysieke collecte kan in verband met de verdeling van rechten tot 4 december plaatsvinden, de digitale collecte mag iets langer doorgaan.

Wie een digitale collectebus wil maken kan de volgende stappen zetten:

1. Ga naar kerkinactie.digicollect.nl en klik op ‘collectebus aanmaken’

  1. Vul uw gegevens in en deel de collectebus via sociale media zoals Whatsapp en e-mail.


Het geld komt via Kerk in Actie ten goede aan de vluchtelingenkinderen in Griekenland, die in gammele bouwsels op de koude winter wachten. Hun leefomstandigheden zijn zorgelijk. Een woordvoerder van Kerk in Actie zegt: ‘Samen staan we voor hen op en helpen we met voedsel, kleding en onderwijs’.


Eén van de classispredikanten is zelf twee avonden langs de deuren gegaan om geld in te zamelen. ‘Het regende. En eigenlijk was dat gunstig. De mensen waren thuis. En ik zag er naar verloop van tijd zo doorregend uit dat het leek alsof ik zelf een vluchteling was’.

Een andere collectante vertelt dat ze de online verbinding heeft geïnstalleerd. ‘Via mijn mobiele telefoon heb ik een online collectebus aangemaakt en vervolgens via Whatsapp gedeeld met familie en vrienden. Binnen een paar dagen had ik meer dan 300 Euro opgehaald! Dat had ik nooit verwacht!’