Omzien naar elkaar

Lokale organisatoren van actie Kerkbalans vinden ‘naar elkaar omzien’ de belangrijkste meerwaarde van hun kerk. Dat blijkt uit een peiling waarbij deelnemers konden kiezen uit tien waarden waaraan ze ook hun eigen mening konden toevoegen. Zo’n 36 procent van de deelnemers aan de peiling kozen voor ‘naar elkaar omzien’.

Op twee met 22 procent stond het verzorgen van inspirerende vieringen. De uitkomsten zijn gepresenteerd tijdens de landelijke perspresentatie van Kerkbalans 2019 in Utrecht. De plaatselijke gemeenten van onder meer de Protestantse Kerk vragen leden in de periode van 19 januari tot 3 februari om een bijdrage voor hun kerk. De gemeenten in Overijssel en Flevoland doen voor zover bekend allemaal mee aan de jaarlijkse geldwervingscampagne. Het motto van de campagne in 2019 is: 'Geef voor je kerk'.

Tijdens de presentatie werden ook diverse foto’s getoond die in de prijzen vielen bij een fotowedstrijd. Gerrit te Vaarwerk uit Lochem won in de categorie ‘Vieringen op zondag als uiting van het geloof’ (zie foto).