Ds. Prins - van den Bosch bevestigd in Staphorst de Rank

Het doet misschien wat stigmatiserend aan, de kop: ‘Eerste vrouwelijke dominee van Staphorst bevestigd’. Want waarom zou er in Staphorst, en we hebben het dan over de gemeente die destijds als deelgemeente De Rank is ontstaan, geen vrouwelijke voorganger kunnen zijn? Ik zou waarschijnlijk zelf niet zo gauw zo’n kop hebben durven kiezen. Maar het is de kop die men zelf vanuit de Staphorster gemeenschap op facebook heeft geplaatst.


Ds. Desireé Prins – van den Bosch is zondagmiddag 16 september in het ambt bevestigd. Ze is breder in de kerk actief dan alleen in de gemeente. Zo is ze eindredacteur van het blad Kontekstueel, ze woont (en blijft wonen) in Daarle en ze heeft onder meer pastoraal werk waargenomen in de protestantse gemeente in wording van Dedemsvaart.

In een volle kerkzaal van De Rank, deed ze zondag haar officiële intrede en is bevestigd. Na de bevestiging met de bijbehorende handoplegging hield ze haar intrede-preek.

Na de dienst deden verschillende woordvoerders het woord. Hieronder was ook burgemeester Theo Segers van de gemeente Staphorst. Hij noemde een paar keer het woord Godsverduistering, en noemde daarbij ook Staphorst, waar hij burgemeester van is. Dominee P. M. van der Meulen, voerde het woord namens de kerken De Bron Staphorst Rouveen en de Vrijgemaakt Gereformeerde gemeenten in Staphorst en Rouveen.

Dominee Prins werkt in Staphorst samen met predikant Jan Gerrit Zomer, die voor zijn ambtswerk in Staphorst – Rouveen, onder meer verbonden was aan de protestantse kerk in Wijhe.