Kerken doen mee met zorginitiatief Genemuiden

Verschillende kerken in Genemuiden hebben een intentieverklaring over de zorg getekend met de gemeente en particuliere organisaties.  Het project ‘Genemuiden Zorgt’ is maandag 17 september 2018  ondertekend, zegt de website genemuidenactueel.

Naast de hervormde gemeente en de gereformeerde kerk is het initiatief ook ondertekend door de christelijk-gereformeerden en de hersteld hervormden, terwijl de gereformeerde gemeente steun heeft uitgesproken. Er zijn ook maatschappelijke organisaties die participeren, zoals de stichting de Meenthe en de Nederlandse Patiëntenvereniging. Het is de bedoeling om het sociale netwerk van burgers te versterken. Mantelzorgers kunnen daardoor beter hun werk doen. Formele zorg hoeft minder snel te worden ingeschakeld.

Wethouder Gerrit Knol van Zwartewaterland, verantwoordelijk voor onder meer de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Gezondheid, is blij met het initiatief. ‘De Wet Maatschappelijke Ondersteuning heeft als uitgangspunt dat wij bij zorgvragen eerst kijken naar wat mensen nog zelf kunnen en wat hun omgeving voor hen kan betekenen. Vrijwilligers spelen hierbij een essentiële rol’.

Foto: Gerrit Knol (internet)