Omgaan met verlies. Esther Pierik, pastor in o.a. Oldemarkt, presenteert  25 mei het boek 'Opstaan in levenskracht'. Ze koppelt kerkelijk feest en rouwverwerking. Klik hier. 

Pastores. Meer dan dertig pastores bezochten de pastoreslunch in Dalfsen. Jan Dirk Wassenaar hield een inleiding over '1700 jaar geloofsbelijdenis van Nicea'. Klik hier.

Personalia. Ds. Hennie Marsman neemt 12 mei afscheid van Losser en zal 26 mei intrede doen in haar nieuwe gemeente, die van Varsseveld. Voor personalia: Klik  hier. 

Balkenende. Voormalig premier Jan Peter Balkenende spreekt met de kerken over de rol die zij kunnen spelen in het Europa van de toekomst. Op 6 juni zijn er verkiezingen. Klik hier. 

Lentefair. De kerk in Diepenveen laat zich met Hemelvaart zien van een laagdrempelige kant door mee te werken aan de lentefair op historische grond van Moderne Devotie. Klik hier.

Evensongs. Een hele dag zingen en oefenen in populaire evensongs uit de Anglicaanse traditie. Dat kan 25 mei in de Ark in Dronten. Voor opgave en informatie: Klik hier. 

Synode. Diaken Jonathan Stam tijdens de laatste synode. Afgevaardigde Jessica Braakman uit Den Ham schreef een impressie van de besluiten. Klik hier.

Aanslag. De methodiek onder de betalingen voor de landelijke kerk en de solidariteit gaat veranderen. Rendement op 'dood geld' komt meer in beeld. Klik hier. 

Onderscheidingen. Fenny Pasveer uit Losser, Jan Averesch uit Rijssen en Maarten Vrolijk uit Dronten zijn  onderscheiden vanwege inzet voor de kerk. Voor meer namen: Klik  hier.