Balkenende. Jan Peter Balkenende was te gast bij de kerk en sprak over de bijdrage die de kerken kunnen leveren aan de identiteit van de samenleving. Klik hier. 

Generaal college. Proponent Naomi Wiskerke-van Lobenstein is benoemd als lid van het generaal college voor de kerkorde. Ook Cor Baljeu uit Zwolle kwam in een generaal college. Klik hier.

Personalia. Ds. Arend van Mourik uit Kamperveen bedankte voor Nieuwendijk. Ds. Ad Pors uit Nieuw-Beijerland is beroepen door Rouveen-Staphorst. Klik  hier. 

Omgevingswet. Het interkerkelijk contact in overheidszaken organiseert een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe omgevingswet in Meppel op 11 juni. Klik hier.

Urk. Ds. René de Reuver sprak met de kleine kerkenraad van de Gereformeerde Kerk op Urk. Het ging over Israël. De verschillen werden openlijk besproken. Klik hier.

Hardnekkig kwaad. In de praktijk blijkt het thema 'collegialiteit' van de beroepscode voor pastores het lastigste onderdeel. De classispredikant schrijft er over. Klik hier. 

Luthers. Jan Dirk Wassenaar was bij een presentatie over de Augsburgse Confessie. Hij vertelt wat hem aanspreekt in het lutherse gedachtegoed. Klik hier. 

Grote gemeenten. Terwijl de landelijke kerk vooral ingaat op de kleine gemeenten sprak het bm over specifieke vragen bij grote gemeenten. Klik hier. 

Hulp. De PTHU vraagt hulp aan alle pastores om scholieren een onderzoeksvraag te laten invullen. Dat kan helpen om de bachelorrechten alsnog te krijgen. Klik hier.