Open graf. Klaas van der Kamp spreekt een column uit voor RTV-Oost op eerste Paasdag over het gebruik van streektaal om het wonder van de opstanding te duiden. Klik hier.

Willem Barnard. Ds. Willem Barnard, van 1946-1950 predikant in Heemse en grootleverancier voor liederen in het liedboek, staat centraal bij een zangavond in Zwolle. Klik hier. 

Personalia. De hervormde gemeente te Rouveen-Staphorst wil ds. Kees Budding uit Goudswaard beroepen; net als Urk de Bron. Voor personalia: Klik  hier. 

Toekomst kerk. Voorzitter en scriba van de classis tijdens de bijeenkomst waar dr. Aarnoud van der Deijl sprak over zijn boek 'De toekomst van de kerk'. Klik hier.

Bas en Ad. Een bijzonder koppel. Zo kan je ze wel noemen: een theoloog en een theatermaker. Ad van Nieuwpoort en Bas Ragas. Ze komen 18 april naar Hengelo. Klik hier. 

Monument. Het kerkelijk centrum Goede Rede ('Veilige Haven') in Almere Haven heeft de status gekregen van gemeentelijk monument. Dat wordt gevierd. Klik hier. 

Hemels Groen. Marianne Thieme, pas afgestudeerd theoloog, sprak tijdens de presentatie van het boek van het NBG 'Hemels groen'. Ook Carla Dik kwam aan het woord. Klik hier.

Kerkenbeurs. Nelleke Plomp en Thijs Tromp van de PTHU waren op de Kerkenbeurs in Houten en spraken over 'grond' als middel voor de kerk om beleid te maken. Klik hier.

Lichter. Met een symposium over een 'kerkorde' die lichtere vormen van kerkzijn mogelijk maakt, nam o.a. Hélène Evers afscheid van het landelijk college. Klik hier.