Dominees met armen over elkaar

Overijssel-Flevoland krijgt er binnenkort een dominee bij met een bijzondere hobby, of moet je het een vermogen noemen bijzondere waarnemingen te doen? Je kan er verschillende kwalificaties aan geven. Met de komst van ds. Lennart Aangeenbrug naar Hellendoorn krijgt Overijssel-Flevoland in ieder geval een predikant die vaardig is met social media en die er speels mee weet om te gaan. Hij heeft een reeks berichten geplaatst met een bijzonder thema: Foto’s van dominees die zich laten fotograferen met de armen over elkaar.

De reeks werd zichtbaar op 10 januari, toen Aangeenbrug de tweet plaatste: ‘Oeh, ik heb 30 foto's van collega's met armen over elkaar (en ja, ik sta er ook tussen). Tijd voor publicatie ..’

En de tweet: ‘Foto's van 29 collega's + 1x ik met armen over elkaar. Verzameld omdat het geen goede fotohouding is. Nieuwe tips altijd welkom’.

En er volgden meer foto’s: ‘Een oplettende volger DM'de me 2 foto's door van collega @joost1978 met zijn armen over elkaar (https://nl.pinterest.com/aangeenbrug/collegas-met-armen-over-elkaar/ …) en omgekeerd in de kerkbank (nog geen 30 foto's, dus nog even niet publiek). Leuk voor mijn verzameling’.

Meest recent is ds.  Jan van der Meijden uit Rijssen toegevoegd aan de collecte, omdat hij zich met verstrengelde armen liet fotograferen rond zijn afscheid van Rijssen en zijn vertrek naar Bergambacht.

Lennart Aangeenbrug is geboren in 1978 op de Appeldijk in Heukelum. Zij vader werd op latere leeftijd dominee, hij begon in Goedereede en was ook predikant in Zwitserland. Lennart volgde na de middelbare school een fotografieopleiding, gekoppeld aan werk in een fotozaak. Zijn fotografische kijk op beelden komt dus niet helemaal uit de lucht vallen. Hij besloot in 1998 predikant te worden en begon na zijn studie als herder en leraar in de hervormde gemeente Well-Ammerzoden. Tijdens zijn studie zat hij onder meer in een cabaretgroep. Hij is één van de predikanten die werkt met sociale media en in zijn huidige standplaats af en toe de bijnaam krijgt van 'de twitterende dominee'.

Foto's:
Boven de afscheid nemende predikant Jan van der Meijden uit Rijssen
Onder enkele voorbeelden (je kan er meer vinden op pinterest (zie hierboven het adres) met als laatste ds. Lennart Aangeenbrug zelf.